Quantcast

Regionální síť 7 spouští 3 nové vysílače

| Tisk

logo Celoplošná vysílací platforma Regionální síť 7 (RS7) / MPX1a se dnes rozšiřuje o tři nové vysílače, které zlepší pokrytí v různých částech České republiky.

Operátor sítě, společnost Progress Digital, s.r.o., ohlásil spuštění vysílání RS7/MPX-1a ze třech nových vysílačů, které uvede do provozu během dnešního dne.

* Beroun-Lhotka na K38
* Blansko-Veselice na K50
* Vsetín-Lysá hora na K47

Jde o stejné lokality, které jsou využívány pro šíření programů sesterské celoplošné sítě multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting.

Připomeňme, že Progress Digital rozšířila začátkem srpna svoji vysílací síť RS7/MPX-1a o nové vysílače:

* Domažlice-Čerchov na K32
* Klatovy-Doubrava na K23
* Příbram u Hvězdárny na K38



Jsem velice rád, že i v letošním roce budeme moci, po dohodě s Českou televizí, zajistit programy ČT v HD kvalitě pro mnohem více diváků než dosud a také, že se podařilo rozšířit skladbu této celoplošné sítě o další zajímavé programy. Chceme tak reagovat na významný nárůst sledovanosti této celoplošné sítě a jsme připraveni ho i nadále podpořit dalšími výraznými investicemi s ohledem na zájem provozovatelů televizního vysílání“, říká Radim Pařízek.

Dětský kanál Déčko v současné době sleduje téměř každé čtvrté dítě v Česku. Věříme, že po navýšení lokalit, ve kterých mohou naši diváci sledovat programy ČT prostřednictvím terestrického vysílání, bude tento podíl dále narůstat. A to nejen u programu ČT :D, ale i kulturního kanálu ČT art,“ komentuje rozšíření ředitel techniky České televize Ivo Ferkl.

Progress Digital dosáhla spuštěním nových vysílačů pokrytí 83 procent obyvatel České republiky.

RS7/MPX-1a šíří programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT:D/ČT art, Retro Music Television a od 29.9.2014 bude šířit také stanici KinoSvět. V DVB-T multiplexu jsou také dvě rozhlasové stanice - Rádio Čas a Rádio Čas Rock.

redakce





Reklama




Vybrané články