Quantcast

KinoSvět TV rozšíří pokrytí. Bude v Regionální síti 7

| Tisk

logo KINOSVĚT TV, televize dokumentárních filmů, bude od 29. září 2014 vysílat celoplošně v Regionálním multiplexu 7 (RS7). To znamená, že bude zdarma dostupná ve více než 81 % českých domácností.

Na celoplošném vysílání se Československá filmová společnost, provozovatel KINOSVĚT TV, dohodla se společností Progress Digital. s. r. o. Informoval dnes o tom vysílatel.

Kinosvět TV zůstane i v RS4

KINOSVĚT TV bylo doposud možné sledovat v kabelových a v IPTV sítích a v terestrické Regionální síti 4 (RS4, K46) společnosti Prague Digital TV (PDTV), která pokrývá Prahu, Středočeský kraj a také v DVB-T na Mostecku. Tyto distribuční cesty zůstanou nadále zachovány.

obrázek

Kinosvět TV se vstupem do RS7 přejde na 16:9

KINOSVĚT TV od 29. září rovněž zahájí vysílání ve formátu 16:9 a nabídne řadu televizních premiér domácích i zahraničních pořadů, včetně premiér celovečerních dokumentárních a hraných filmů.



Regionální multiplex 7 (RS7) aktuálně pokrývá 81,6 % populace v České republice a plánuje další rozšíření. Vysílá z osmnácti lokalit, v zásadě identických s těmi, kde má své vysílače multiplex 4. Kromě KINOSVĚT TV v Regionálním multiplexu 7 například vysílají ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT sport HD, ČT:D / ČT art a Retro Music TV.

Vstupem televize KinoSvět TV do RS7 bude většina domácností v České republice mít k dispozici již dva dokumentární kanály bez jakýchkoliv poplatků. Vedle Prima ZOOM i zmíněný KinoSvět.

redakce





Reklama




Vybrané články