Quantcast

VIVA najíždí na omezený provoz. Vysílá jen před den

| Tisk

logo Německá hudební a zábavní televize pro mladé dnes přešla na omezený provoz. Od 1. října nevysílá 24 hodiny denně ale jen přes den. Večer a v noci na její frekvenci vysílá jiný program.

Společnost Viacom International Media Networks (VIMN) se před několika měsíci rozhodla provést zásadní změny ve svém portfoliu na německy hovořících trzích. Známá značka pro mladé TV VIVA vysílá počínaje dnešním den pouze přes den - od 6:00 do 17:00 hodin. Ve zbývajícím čase je na frekvencích VIVA šířen komediální a zábavní program Comedy Central.

Kanál Comedy Central opustil původní sdílenou pozici s televizí Nickelodeon. To znamená, že Nickelodeon nyní vysílá 24 hodiny denně. Kanál Comedy Central přesunutím na frekvence TV VIVA rozšířil vysílací čas. Původně vysílal od 20:15 do 06:00 hodin. Nyní začíná již v 17:00 hodin.

původní sdílení programových pozic a vysílací časy:

Nickelodeon: 06:00 - 20:15 hodin
Comedy Central: 20:15 - 06:00 hodin
VIVA TV: 24 hodiny denně

nové sdílení programových pozic a vysílací časy:

Nickelodeon: 24 hodiny denně
Comedy Central: 17:00 - 06:00 hodin
VIVA TV: 06:00 - 17:00 hodin



Změny v distribuci se týkají německé i rakouské mutace na satelitu Astra (19,2°E), Eutelsat 9A (9°E) a také v kabelových a IPTV platformách v Německu a Rakousku.

Z původní skupiny kanálů VIVA dnes zbylo jen torzo - jeden půldenní kanál. Hlavní kanál VIVA zahájil vysílání 1.12.1993 jako německá odpověď na mezinárodní hudební kanál MTV Europe. Stanice si rychle u mladých diváků získala přízeň nejen u diváků v německy hovořících zemích ale i v dalších zemí Evropy díky volnému vysílání tehdy na satelitu Eutelsat na pozici 13°E (od roku 2001 na Astře).

Úspěch značky VIVA znamenal pro provozovatel další důvod spustit sesterský kanál, který bude reflektovat požadavky trhu a osloví starší diváky. Druhý program VIVA II vstoupil na trh 21.3.1995 a od počátku byl namířen proti konkurenční televizi tehdejší VH1 Deutschland, který vysílal pop music. O 3,5 roku později byla stanice VIVA II rebrandována na VIVA ZWEI a změnila se v televizní kanál zaměřený na alternativní hudební scénu. Další transformace druhého programu VIVY proběhla v lednu 2002 a stal se z ní program VIVA Plus. Druhý program VIVY skončil o dalších 5 roků později. Na frekvencích bývalé VIVA Plus se dnes vysílá Comedy Central.

V roce 2005 se skupina kanálů VIVA stala součástí amerického koncernu VIACOM, jejího největšího konkurenta. Na programech VIVA se proto postupně objevovaly zábavní pořady a reality show z dílny MTV Networks.

redakce





Reklama




Vybrané články