Quantcast

RS8 se rozšíří o vysílač Cukrák a stanici Regionální televize CZ

| Tisk

logo Multiplex Regionální síť 8 (RS8) se brzy rozšíří o další program. Od října bude v této vysílací síti šířena stanice Regionální televize CZ. Vedle vstupu nové stanice dojde k rozšíření pokrytí RS8 o další vysílač.

Programová novinka RS8: Regionální televize CZ

Programovou novinkou RS8 bude od 1.10.2015 kanál Regionální televize CZ. Jedná se o celoplošný regionální kanál vysílající 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Program se vysílá ve ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů.

"Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli a prpto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dýl celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o., provozující program regionalnitelevize.cz.


obrázek

▲ Mapa č. 1: Mapa pokrytí RS8 od října 2015 s vysílačem Cukrák (tyrkysová barva)

Rozšíření pokrytí RS8

Vedle vstupu Regionální televize CZ do vysílací sítě ČRa dojde k rozšíření vysílací sítě o nový vysílač Praha - Cukrák na K51 s horizontální polarizací a výkonem 5kW ERP. Nový vysílač bude uveden do provozu v noci na 1.10.2015 mezi 2. a 3. hodinou ranní. Ve stejnou dobu dojde k úpravě parametrů pražské části RS8 z důvodu spuštění vysílače Cukrák a to změně ochranného intervalu z 1/32 na 1/8. Celková kapacita multiplexu pro Prahu a střední Čechy klesne z 27,1 Mbit/s na 24,9 Mbit/s. V některých případech bude po změně parametrů pro příjem RS8 nutné provést nové vyhledávání, aby se naladila aktuální programová nabídka RS8.



RS8 bude mít po změně parametrů poslední volnou pozici pro region Praha, v ostatních částech Česka budou volné pozice dvě.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v poslední době přidělil ČRa celkem 7 nových vysílačů s nižším výkonem od 2 do 5 kW. Žádné další vysílače již spuštěny nebudou a kmitočtové příděly budou ČTÚ vráceny. RS8 se již nebude rozšiřovat s ohledem na blížící se konec platnosti oprávnění pro regionální sítě, které vyprší na konci roku 2017. Pro provozovatele multiplexu další výstavba vysílačů je ekonomicky nerentabilní. Podobně o rozšíření pokrytí nemají zájem ani jednotliví zákazníci, kteří využívají kapacitu Regionální sítě 8.

redakce





Reklama




Vybrané články