Quantcast

Programy TV Markíza vstupují do satelitní Plustelky. Jsou za poplatek

| Tisk

logo Programová nabídka Plustelky na satelitu se rozšiřuje o další stanice. Od úterý 20.10. jsou v nabídce této platformy programy Markíza Group. Dostupné jsou ale v placeném balíčku za nízký poplatek.

Satelitní Volná telka se v létě rozšířila o dva programy České televize - konkrétně ČT1 a ČT2. Nyní společnost Towerhome, a.s. programovou nabídku na satelitu skompletizuje a zařazuje stanice v SD rozlišení TV Markíza, TV Doma a Dajto a také program Markíza HD.

"Divákom prinášame do ich domácností televíznu zábavu v podobe najobľúbenejších TV staníc a snažíme sa nájsť najvýhodnejšie riešenie. Sme radi, že môžeme ponuku rozšíriť aj o televízne stanice Markíza Group, musíme však akceptovať rozhodnutie vysielateľa a zaradiť stanice Markíza do plateného balíčka," uvedl k novému rozšíření programové nabídky Michal Šuran, marketingový manažer Towerhome, a.s., která provozuje platformu Plustelka.

Stanice Markíza HD a SD, TV Doma a TV Dajto budou dostupné divákům Plustelky ze satelitu za poplatek 3,99 eur ročně (tj. v přepočtu 0,33 eur měsíčně). Zcela bez poplatků jsou uvedené stanice v SD rozlišení dostupné v terestrické platformě Voľné telky. "Veríme, že ročný poplatok nie je pre slovenské domácnosti veľkou príťažou, mesačne je to pár centov. Lacnejšiu ponuku na slovenskom trhu nenájdete," dodává Michal Šuran.

logo V současné době tvoří programovou nabídku Voľné telky na satelitu následující stanice: Jednotka / Jednotka HD, Dvojka / Dvojka HD, TV JOJ, PLUS, WAU, TA3, TV Lux, TV8, Šlágr TV, Óčko TV a ČT24. Programový balíček Plustelka rozšiřuje nabídku o bezplatně poskytované stanice ČT1 a ČT2 a nejnovější placený balíček s programy Markíza HD / Markíza SD, TV Doma a TV Dajto za poplatek 3,99 eur ročně.

I po zpoplatnění nového programového balíčku bude Voľná telka se nadále snažit nabízet televizní programy do slovenských domácností zcela zdarma. Bezplatný přístup je ale možný jen v případě, že vysílatelé se rozhodnou nabízet svůj program i pro volně dostupné platformy.

"Pre sledovanie Voľnej telky a Plustelky cez satelit odporúčame televízor alebo externý satelitný prijímač DVB-S2 s CI+ slotom alebo certifikovanou Irdeto čítačkou a schopný spracovať MPEG4 s HE-AAC zvukovou normou," doplňuje Michal Šuran.

technické parametry - Markíza (SD), TV Dajto, TV Doma:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,836 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

technické parametry - Markíza HD:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

redakce





Reklama




Vybrané články