Quantcast

Prima Comedy Central může vysílat i na satelitu

| Tisk

logo Nový zábavní a komediální kanál Prima Comedy Central se může objevit také na satelitu. Provozovatel stanice získal licenci i pro šíření prostřednictvím družice.

O satelitní licenci pro stanici Prima Comedy Central požádala pražská společnost MTV Networks s.r.o. Satelitní licence platí 12 let.

Podle licenčních podmínek půjde o všeobecně zábavní program zaměřený na americkou produkci. Stanice může vysílat 20 až 24 hodiny programu denně v českém jazyce. Licence platí pro území České republiky.

Dodejme, že Prima Comedy Central již může vysílat přes pozemní vysílače. Licenci pro terestrické vysílání získal broadcaster na předchozím zasedání RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Prima Comedy Central bude součástí celoplošného multiplexu 4, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Stanici tak naladí diváci na klasickou pozemní anténu, kteří jsou v dosahu signálu multiplexu 4.

Prima Comedy Central zahájí pravidelné vysílání 14.12.2015 v 15:00 hodin. Zatím je jisté, že program bude v DVB-T multiplexu 4. S ostatními operátory probíhají intenzivní jednání ohledně zařazení programu do nabídky.



Kanál Prima Comedy Central bude prvním bezplatným programem amerického koncernu VIMN (Viacom International Media Networks) v Česku, kde zatím působí jen sesterský program Comedy Central Extra vysílaný u některých operátorů.

FTV Prima propůjčí značku pro kanál Comedy Central a bude pro nový kanál prodávat reklamu. Samotný program Prima Comedy Central bude provozovat MTV Networks.

redakce





Reklama




Vybrané články