Quantcast

Stanice Óčko Star, Šlágr 2, Kutil TV a TV Brno 1 získaly licence

| Tisk

Na českém televizním trhu mohou působit další programy. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním zasedání konaném 6. a 27. září 2017 rozhodl o udělení vysílacích licencí pro programy Óčko Star, Šlágr 2, Kutil TV a TV Brno 1.

Společnost Stanice O, a.s. získala satelitní licenci pro provoz hudební televize Óčko Star. Licence platí pro území České republiky a to na dobu 12 let. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně. Óčko Star začne vysílat 1.10.2017 a nahradí dosavadní program Óčko Gold a to ve všech distribučních platformách - tedy na satelitu, v kabelových a terestrických sítích a v IPTV.

RRTV další licenci udělila společnosti Šlágr TV, spol. s.r.o., provozovateli známé hudební a teleshoppingové stanice Šlágr TV. Společnost získala terestrickou licenci pro šíření nového programu s názvem Šlágr 2. Druhý program Šlágru má přinášet originální teleshoppingový program s akcentem na hudbu a zábavné žánry. Licence stanice platí pro území České republiky a to 12 let.

Na českém a slovenském trhu může vzniknout nová stanice Kutil TV. Společnost S&P Broadcasting a.s. získala na posledním zasedání RRTV licenci pro šíření programu prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (tj. neveřejné IP sítě) na 12 let. Podle licence bude Kutil TV stanicí zaměřenou na kutilství a pořadech týkající se domu, bytu, zahrady a životního stylu. Licence platí 12 let pro území České republiky a Slovenska.



Český regulátor zároveň informuje svůj protějšek na Slovensku, že na území SR se může vysílat program Kutil TV s českou licencí.

Rada také udělila jednu regionální licenci. Společnost Brno TV, s.r.o. získala licenci pro digitální terestrické vysílání na dobu 12 let pro stanici TV Brno 1. Podle licence půjde o stanici s regionálním zpravodajstvím a publicistikou, dokumenty, lifestylovými a tématickými pořady. Vysílat bude 24 hodiny denně na území Brna a Jihomoravského kraje.

redakce





Reklama




Vybrané články