Quantcast

Discovery testuje lokální verze v HD

| Tisk

Společnost Discovery zahájila technické testy distribuce dalších lokálních verzí ve vysokém rozlišení - maďarskou a středoevropskou. Obě v SD se vysílají i v češtině a slovenštině. Budou i HD verze lokalizované? Zatím je k oběma nově přidaným programům připojena jen jedna zvuková stopa.

Discovery spouští další lokální mutace v HD. V jejím distribučním multiplexu Discovery Networks Europe na satelitu Thor 6 (0,8°W) se objevily programy Discovery Channel Hungary HD a rovněž Discovery Channel Central Europe HD.

Zatímco první se vysílá aktuálně pouze s maďarským zvukem, druhá zatím jen s anglickým. Tyto stanice se vysílají i na území České republiky a Slovenska. Zatímco maďarská verze Discovery Channel je poskytována abonentům satelitní placené televize freeSAT, v ostatních DTH službách je poskytována verze středoevropská. Tyto dvě lokalizované verze do češtiny a slovenštiny se liší nejenom programovým schématem ale i upoutávkami. Na maďarské jsou v maďarštině, na středoevropské v anglickém jazyce.

Maďarská HD mutace Discovery má dále volitelné DVB titulky v srbštině, středoevropská HD verze Discovery je šířena s volitelnými titulky v albánštině, arabštině, estonštině, chorvatštině, Lotyštině, makedonštině, rumunštině, řečtině, slovinštině a srbštině.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,303 GHz
polarizace: vertikální


SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Programy Discovery Channel Hungary HD a Discovery Channel Central Europe HD jsou v distribučním multiplexu Discovery zakódovány systémem PowerVU. Tento signál bude sloužit pro potřeby kabelových a satelitních operátorů.

Discovery na českém a slovenském trhu aktuálně nabízí v HD rozlišení programy Discovery Showcase HD, DTX HD, Discovery Science HD a Animal Planet HD.

redakce





Reklama




Vybrané články