Quantcast

Prima KRIMI startuje. Jak naladit nový kanál?

| Tisk

logo V pondělí 2. dubna začne v Česku vysílat nový celoplošný kanál televizní skupiny Prima s názvem Prima KRIMI. Nová stanice se zaměří především na zahraniční seriály s detektivní tématikou.

Řádné vysílání Prima KRIMI startuje 2.4.2018 ve 13:50 hodin.

První večer na Prima KRIMI bude ve znamení televizní premiéry mezinárodně oceňovaného filmu Dívka ve vlaku s Emily Bluntovou v hlavní roli. Diváci se dále mohou těšit na klasické kriminálky, jako je Odpadlík, Closer: Nové případy, Julie Lescautová či Policie - New York. Večery budou naplněny napětím, které přinesou americké krimiseriály, jako např. Rizzoli & Isles, Vraždy na pitevně, Sběratelé kostí, Vraždy v Midsomeru či Myšlenky zločince.

O víkendu se milovníci krimi žánru dočkají další významné premiéry. „Již dva a půl měsíce po americké premiéře uvádíme na Prima KRIMI krimiseriál American Crime Story: Versace. Devítidílný seriál přibližuje řádění sériového vraha, který zabil módní ikonu Gianniho Versaceho. Vysíláme jej od 7. dubna vždy v sobotu a v neděli ve 22.05,“ říká Roman Mrázek, programový ředitel FTV Prima.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Snímek z filmu Dívka ve vlaku, který uvede Prima KRIMI v den zahájení vysílání (foto FTV Prima)

Se startem Prima KRIMI se mění stávající tématický kanál Prima LOVE, který převlíkne svůj fialový kabát zpět za růžový a zaměří se více na ženské publikum. Dominovat budou pořady s nekomplikovanými tématy, navozujícími pocit pohody a relaxace. Nové programové schéma kanálu je postaveno tak, aby si jej diváci snadno pamatovali. V odpoledním bloku se mohou diváci těšit na australský seriál McLeodovy dcery, tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc, navečer pak na premiérové díly Rosamundy Pilcherové a Ranč Heartland.

Jak naladit program Prima KRIMI?

Program Prima KRIMI je od svého startu dostupný zákazníkům satelitní platformy Skylink s aktivní kartou Irdeto nebo Viaccess Orca v MPEG-4/SD. Prima KRIMI je automaticky součástí základního balíčku DIGITAL.

Technické parametry - Prima KRIMI:
Satelit: Astra 3B
Pozice: 23,5°E
Frekvence: 11,876 GHz
Polarizace: horizontální
Symbol rate: 29900 ksymb/s
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulace: 8PSK
Provider: M7 Group

kanál: Prima KRIMI
service ID: 13212
video PID: 7221
audio PID: 7222
karty: Skylink CZ

Na satelitu je Prima KRIMI zatím jen v nabídce Skylinku. Brzy by se měl program objevit také v nabídce platformy Nová Digi TV CZ.



Prima KRIMI je dostupná i na klasickou pozemní anténu. Program je součástí nabídky celoplošného DVB-T multiplexu 3 operátora Czech Digital Group. Pokud tedy přijímáte vysílání stanic jako Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX ze starého DVB-T muxu, naladíte i tento nový kanál. Stačí provést nové vyhledávání stanic, eventuálně projít seznam naladěných programů, zda se již nová stanice neobjevila v seznamu automaticky.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Testovací obrázek Prima KRIMI, který bylo možné 2 týdny naladit v multiplexu 3 před zahájením vysílání

Nová stanice Prima KRIMI zatím není součástí nabídky nové generace pozemního vysílání.

Vedle satelitu a DVB-T se program Prima KRIMI najde divák i v nabídkách dalších významných operátorů jako je UPC Česká republika či T-Mobile TV.

redakce





Reklama




Vybrané články