Quantcast

Rádio Dálnice rozšiřuje dostupnost - volně přes satelit a v RS7

| Tisk

logo Česká dopravní rozhlasová stanice Rádio Dálnice je dostupná pro více posluchačů. Stanice je nově dostupná volně přes satelit Intelsat 10-02 a rovněž také prostřednictvím pozemního vysílání v rámci DVB-T multiplexu RS7.

Rádio Dálnice vysílá prostřednictvím satelit od února 2017. Program se nachází na satelitu Intelsat 10-02 v multiplexu společnosti Slovak Telekom (ST), která mimo jiné zajišťuje služby pro českou satelitní platformu Nová Digi TV CZ. Satelitní signál Rádia Dálnice od svého spuštění sloužil výhradně jako distribuční médium pro pozemní VKV/FM vysílače. Teď se situace mění. Před měsícem získala společnost Route Radio s.r.o., provozovatel Rádia Dálnice, satelitní licenci, která umožňuje program poskytovat veřejně - tedy v režimu FTA.

Současně se spuštěním volné distribuce na satelitu Intelsat 10-02 vstoupila stanice Rádio Dálnice do pozemního "televizního" multiplexu RS7 (Regionální síť 7) operátora Progress Digital. Vedle Rádia Dálnice zde vysílají i další hudební stanice - Rádio Čas a Rádio Čas Rock.

Rádio Dálnice přináší každých 15 minut dopravní zprávy, okamžité vstupy při mimořádných dopravních událostech. Stanice vysílá klasické hity a současný pop. Vysílání je v češtině a angličtině.

technické parametry - satelit

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
frekvence: 12,687 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28800
FEC: 3/5
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

Radio Dalnice
service ID: 7016
audio PID: 1602 (česky, MPEG)
audio bit rate: 192 kbit/s
CA systémy: žádný, FTA



technické parametry - pozemní distribuce

multiplex: RS7
norma: DVB-T

Radio Dalnice
service ID: 17923
audio PID: 2232 (česky, MPEG)
audio bit rate: 192 kbit/s
CA systémy: žádný, FTA

redakce





Reklama




Vybrané články