Quantcast

Prague Digital TV překlopí programy v RS4 do MPEG-4

| Tisk

logo Společnost Prague Digital TV chystá změnu v distribuci programů ve svém regionálním DVB-T multiplexu RS4 (Regionální síť 4). Stanice překlopí ze stávajícího formátu MPEG-2 do novějšího MPEG-4/H.264 (AVC). Parametry multiplexu se nemění.

Změna proběhne dne 28.11.2019 v 10:00 hodin.

"Diváci, kteří mají své televizory nebo set top boxy kompatibilní pro MPEG 4 nebo již mají zcela nové přijímače pro standard DVB-T2 nezaznamenají žádnou změnu a budou pokračovat ve sledování programů Kinosvět, Praha TV a Retro beze změny i potřeby opětovného přeladění přijímače. Ti diváci, jejichž přijímače umožňují zpracování kódování pouze v MPEG 2, budou slyšet zvukovou stopu, ale obrazovka bude černá," uvedl operátor sítě.

Diváci se staršími televizory nebo MPEG-2 set top boxy si budou muset pořídit novější přijímače, nejlépe vhodné pro příjem druhé generace digitálního pozemního vysílání (DVB-T2).

Multiplex RS4 aktuálně obsahuje následující televizní a rozhlasové programy:

- KinoSvět


- Praha TV
- Retro Music Television
- Rádio Dechovka
- Český Impuls

RS4 vysílá na K46 (674 MHz) z pražských vysílačů Ládví, Zelený pruh a Strahov. Svým signálem pokrývá území hlavního města a velkou část středních Čech.

Společnost Prague Digital TV provozuje DVB-T vysílání od roku 2012.

redakce





Reklama




Vybrané články