Quantcast

TA3 skončí ve slovenském DVB-T multiplexu

| Tisk

logo Programová nabídka na klasickou pozemní anténu se u našich východních sousedů zúží. V nejbližší době opustí jeden z DVB-T multiplexů domácí zpravodajská televize TA3, která pak bude dostupná jen na jiných distribučních platformách.

Informaci o chystaném ukončení distribuce TA3 v DVB-T přinesl portál Živé.sk.

TA3 ukončí bezplatnou distribuci v terestrickém multiplexu již 2.11.2020.

"Tomuto kroku předcházela jednání, která vyústila k rozhodnutí opustit DVB-T. Zvažovala se zejména otázka efektivity v kontextu současné ekonomické situace. Tento způsob šíření signálu je finančně mimořádně náročný vzhledem na komplikované geografické členění Slovenska," uvedl webu Živé.sk ředitel pro externí vztahy TA3 Igor Čekirda.

Provozovatel TA3 přestane financovat distribuci v pozemním vysílání. Nemusí to ale znamenat ukončení šíření v této platformě. Stanice teoreticky může zůstat v terestrickém vysílání ale už jen jako součást placené nabídky Plustelka. Podobně jako TV Markíza, která stáhla své programy z pozemního vysílání a zaměřila se jen na poskytování programu přes služby televizních operátorů. Po několika měsících se Markíza vrátila do pozemního vysílání ale už jen jako součást placené televize Plustelka.



Vysílání zpravodajské televize TA3 mohou diváci sledovat na webu nebo u televizních operátorů. Satelitní signál TA3 je zakódovaný a dostupný jen s řádným předplatným.

Bez poplatků mohou slovenské domácnosti z pozemních vysílačů přijímat již jen velmi omezenou programovou nabídku - programy Jednotka (HD), Dvojka (HD), Trojka (HD), JOJ, JOJ Plus, WAU a TV Lux. Další stanice najdou v místních multiplexech a v blízkosti hranic také programy ze sousedních zemí.

redakce





Reklama




Vybrané články