Quantcast

Skylink pozastavil prodej služby Anténa+

| Tisk

Operátor satelitní a internetové platformy Skylink přestal prodávat novým zájemcům svoji placenou televizi šířenou prostřednictvím pozemních vysílačů pod značkou Skylink Anténa+. Stávajícím klientům je služba nadále dostupná v nezměněném rozsahu.

"K zastavení prodejů Antény+ došlo po necelých dvou letech provozu. Nyní vyhodnocujeme efektivitu této služby," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která služby Skylink, freeSAT a Anténa+ provozuje. "Není to výdělečná záležitost," dodává.

Zatím není jasné, zda služba bude pokračovat, rozvíjet se do dalších regionů či bude uzavřena. "O dalším osudu dosud není rozhodnuto," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Dekódovací modul pro službu Skylink Anténa+ (foto: M7 Group)

Služba Skylink Anténa+ začala fungovat v říjnu 2020 z pražských vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh na kmitočtu 674 MHz, tj. na 47. kanálu v pásmu UHF v DVB-T2 multiplexu RS4 společnosti Prague Digital TV. Postupně chtěl operátor službu rozšířit do dalších regionů. Doposud ale nedostal žádné kmitočtové příděly, které by umožnily nabízet službu v dalších oblastech České republiky.

"Za ty dva roky se nám nepodařilo získat celostátní terestrické frekvence a řekl bych, že jsou v nedohlednu," poznamenal Jaromír Glisník.



Na start služby měly negativní dopady vládní covidové omezení a uzavření maloobchodních prodejen, které měly být hlavním dodavatelem přijímací techniky pro službu Anténa+, především pro dekódovací modul.

Služba Anténa+ aktuálně obsahuje stanice Nova Sport 1, Nova Sport 2, CS Film, AMC, JOJ Cinema, Film+, Viasat History, Viasat Nature, Nat Geo, Nat Geo Wild, Minimax, Disney, Leo TV a volně šířený program Praha TV.

redakce





Reklama




Vybrané články