Quantcast

Televizní archívy - kde hledat na HbbTV

| Tisk

Další obsah na vyžádání mohou sledovat diváci satelitního a pozemního vysílání skrze funkce červeného tlačítka (HbbTV). Řada televizních společností poskytuje svým divákům bohatou nabídku video obsahu - včetně televizního archívu již odvysílaných pořadů.

Pro zpětné zhlédnutí již odvysílaných pořadů není nutné předplatné OTT či IPTV platformy. Stejnou (či podobnou) funkci poskytuje svým divákům satelitního či terestrického vysílání řada hlavních vysílatelů. A stačí k tomu relativně málo - zdroj satelitního (Astra 3B, 23,5°E) či pozemního signálu, televizor nebo set top box s funkcí HbbTV a internetové připojení.

Přinášíme krátký pohled na to, co a jaké televizní stanice nabízejí své videotéky přes červené tlačítko. Mějte na paměti, že rozsah dostupné videotéky se bude lišit v závislosti na tom, zda ji sledujete na domácí nebo zahraniční stanici. Důvodem jsou omezená vysílací práva pro jednotlivé pořady.

Česká televize

Nejširší nabídku videotéky poskytuje Česká televize (ČT) prostřednictvím aplikace iVysílání. Divákům je dostupný obsah již odvysílaných pořadů (jen takových, na které má vysílací práva pro internetové vysílání), včetně případných bonusových materiálů, které nebyly odvysílány v klasickém éteru. Archív se neustále rozšiřuje i o pořady, které byly zdigitalizovány jen pro potřeby iVysílání.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Hbb TV aplikace České televize, iVysílání, listování v tv programu s možností přehrávání pořadů

Výhodou iVysílání je zejména archív, který není omezen jen na posledních 7 dní. Divák se v kalendáři (a vysílání) může vracet v čase a hledat pořady z předchozích měsíců a let.

Uživatele potěší, že pro sledování video obsahu není nutná žádná registrace.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Hbb TV aplikace České televize, iVysílání, sekce Archív

TV Nova

Televize Nova nabízí svým divákům v HbbTV archív celých dílů již odvysílaných pořadů vlastní produkce a vybraných akvizičních pořadů. Pokud jste nestihli svůj oblíbený seriál / pořad, můžete přes červené tlačítko sledovat svůj obsah kdykoliv.

Pro využívání video archívu není ani v tomto případě nutná žádná registrace.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Hbb TV aplikace TV Nova, rubrika Pořady

TV Prima

Začátkem letošního roku spustila FTV Prima svoji vlastní streamovací platformu prima+. Ta je zcela dostupná divákům na různých typech zařízení, včetně možnosti sledování skrze červené tlačítko.

prima+ je dostupná ve třech různých tarifech. Ve verzi FREE je k dispozici jen archív odvysílaných pořadů v SD rozlišení. Nutná je registrace na stránkách provozovatele. V placených tarifech je nabídka širší, včetně předpremiérového obsahu.

Registrace je nutná.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Hbb TV aplikace TV Prima, prima+

Televize Seznam

Vlastní HbbTV aplikaci s video obsahem nabízí i televize Seznam. Divákům je k dispozici omezená nabídka vybraných pořadů vlastní produkce televize Seznam plus ukázky (části dílů) seriálů konkurenčních televizí Nova a Prima.

Video archív obsahuje také celé dokumentární filmy a filmy různých žánrů, které nepocházejí z klasického vysílání tv Seznam.

TV Noe

Také křesťanská televize nabízí svoji HbbTV aplikaci. Její součástí je také Videotéka, která umožňuje sledovat vybrané pořady vlastní tvorby. Divák může vyhledat pořad podle data (datumu) vysílání či podle abecedy.


obrázek

▲ Obr č. 5 - Hbb TV aplikace TV Noe, Videotéka

RTVS

Veřejnoprávní vysílatel RTVS nabízí v HbbTV aplikaci vedle živého vysílání také přístup k archívu odvysílaných pořadů na programech Jednotka a Dvojka. K dispozici je zpětné zhlédnutí pořadů z posledních sedmi dní. Z Česka nebylo možné z archívu sledovat téměř žádný pořad.


obrázek



▲ Obr č. 6 - Hbb TV aplikace RTVS, Archív

TV Markíza

Videoarchív poskytuje i televize Markíza. Umožňuje vyhledávání pořadů podle počátečního písmene nebo podle názvu (vyhledávání). V nabídce jsou jak vybrané pořady vlastní produkce, tak i některé akviziční tituly na které má Markíza práva na internetové vysílání.


obrázek

▲ Obr č. 7 - Hbb TV aplikace TV Markíza, Videoarchív

TV JOJ

Pod červeným tlačítkem jsme u televize JOJ žádný archív nenašli, jen přístup k živému vysílání programů JOJ, JOJ PLUS a WAU. Z Česka žádný archív pořadů není dostupný.

redakce





Reklama




Vybrané články