Quantcast

Skylink 7 skončil, před startem CANAL+ Sport 2

| Tisk

Na trhu brzy začne vysílat nový sportovní program pod značkou CANAL+. Stanice se bude jmenovat CANAL+ Sport 2 a nahradí původní program Skylink 7, který ukončil své vysílání na českém a slovenském trhu.

Zákazníci satelitní a internetové platformy Skylink, respektive služby Skylink Live TV od dnešního dne, 28.11.2023, nemohou sledovat vysílání exkluzivní stanice Skylink 7. Tento program z rozhodnutí provozovatele ukončil své vysílání.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Statická obrazovka na pozici Skylink 7 láká na nový program CANAL+ Sport 2

Na původní programové pozici Skylink 7 se objevila statická obrazovka s logem stanice CANAL+ Sport 2 s identickým oznámením v českém a slovenském jazyce:

"Vysílání programu Skylink 7 bylo ukončeno. Již brzy se můžete na této pozici těšit na nový sportovní program CANAL+ Sport 2."

respektive:

"Vysielanie programu Skylink 7 bylo ukončené. Už čoskoro sa môžete na tejto pozícii tešiť na nový športový program CANAL+ Sport 2."

Lucemburská mediální skupina M7 Group, člen skupiny CANAL+, která satelitní platformu Skylink provozuje, spustila svůj první exkluzivní kanál v únoru 2019 a pojmenovala jej Skylink 7. Sedmička v názvu odkazuje na sedmičku v názvu vlastníka televizní platformy.

Skylink 7, jako první exkluzivní program pro zákazníky Skylinku na satelitu a internetu, nabízel divákům vybrané pořady dodavatelů programu a obsahu. Zpočátku v programových blocích, které se opakovaly, později bylo programové schéma obohaceno o další pořady. I z knihovny společnosti CANAL+.

Po vypnutí Skylink 7 nyní M7 Group provozuje své značkové programy CANAL+ Sport a CANAL+ Action. Ty jsou nabízeny i dalším operátorům se kterými se dohodne na komerčních podmínkách. Nová stanice CANAL+ Sport 2 bude exkluzivně nabízena zákazníkům Skylink. Diváci se na novém programu mohou těšit na živé přenosy z turnajů WTA 1000 a WTA 500, vybraných turnajů WTA 250, a navíc také WTA Finals neboli populárního Turnaje mistryň.

Hlavní sportovní program CANAL+ Sport se zaměřuje na anglickou fotbalou Premier League, na kterou letos získal práva na další sezóny až do roku 2028.

technické parametry - Skylink 7 (v budoucnu CANAL+ Sport 2):



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,344 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900 ksymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
pilot: OFF

redakce





Reklama




Vybrané články