Quantcast

AMC Networks uzavře stanici CBS Reality

| Tisk

Společnost AMC Networks International chystá další změnu ve svém portfoliu lineárních programů. Připravuje uzavření jednoho ze svých tématických placených kanálů - CBS Reality.

Program CBS Reality bude na českém a slovenském trhu vysílat pouze do konce letošního roku - do 31.12.2023. Skončí tak poslední kanál pod značkou CBS na našem trhu.

"CBS Reality budeme v regionu vysílat pouze do konce roku, kdy napříč regionem vysílání stanice končí," uvedla na dotaz webu parabola.cz Irena Novotná ze společnosti AMC Networks.

CBS Reality tak bude dalším lineárním programem, který společnost uzavře. V roce 2017 skončil seriálový program CBS Drama, v následujícím roce maďarský sportovní kanál SportM, který se vysílal i na Slovensku, dětský kanál Megamax firma uzavřela v roce 2019 a skončil i "výklenkový" kanál C8.

V portfoliu AMC Networks tak pro Česko a Slovensko zůstanou dva filmové programy AMC a Film+, rovněž dva sportovní kanály Sport1 a Sport2, dva dokumentární a lifestylové Spektrum a Spektrum Home, dětské programy Minimax a JimJam a gastronomický kanál TV Paprika.

CBS Reality je na trhu bez větší konkurence. Nejbližší podobný program mohou diváci sledovat na stanici Crime and Investigation.

Nejen AMC Networks zavírá kanály...

Nejenom AMC Networks uzavře své některé programy. Na konci roku hodlá ukončit provoz dvou stanic také společnost Warner Bros. Discovery (WBD). Firma přestane vysílat a televizním operátorům poskytovat populární stanice Discovery Science a DTX (Discovery Turbo Xtra). Ani v tomto případě nebudou uzavřené programy nahrazeny novými kanály.



Konec lineární televize?

Z pohledu diváka to vypadá, že se blíží konec lineárního vysílání - přinejmenším jeho výrazná redukce. Není tomu ale tak úplně. Z trhu odcházejí stanice, které se svým obsahem "vyčerpaly", na trh naopak vstupují nové programy, které jsou schopné nabídnout divákům atraktivní obsah o který tak budou mít zájem televizní operátoři. Příkladem je nové zábavní stanice Story4, dokumentární JOJ Svet či sportovní stanice Premier Sport 4, chystané kanály CANAL+ Sport 2 či Premier Sport 3.

Například v nedalekém Maďarsku tamní mediální skupina RTL spouští v pátek 15. prosince 2023 hned čtyři nové tématické programy zaměřené na seriály, filmy, domácnost a dětské pořady. V Německu společnost High View letos postupně spustila 13 tématických bezplatných programů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články