Quantcast

SR: 3 společnosti se přihlásili do tendru na digitální vysílání

| redakce | tisk

Výběrového řízení na provozování prvních dvou multiplexů digitálního terestrického vysílání (DVB-T) na Slovensku se účastní tři subjekty. Nabídku podle TÚ SR předložili slovenské společnosti Telecom Corp. a Towercom a kanadská firma Valtech Communications Inc.

Všechny tři společnosti se přihlásili i na provoz veřejnoprávního multiplexu. Do nového tendru se nepřihlásila rakouská vysílací společnost Österreichische Rundfunksender GmbH Co KG (ORS), která je provozovatelem technické infrastruktury pro DVB-T a satelitní vysílání ORF v Rakousku. Firma se účastnila původního tendru, který byl ale zrušen. Píše Živě.sk.

Nový tendr vyhlásil slovenský TÚ v květnu letošního roku a obsahuje několik kritérií - plánované pokrytí signálem prvního a druhého multiplexu, uvedení vysílačů ve stanoveném termínu. Dalšími parametry v hodnocení bude i přehlednost a důvěryhodnost finančních zdrojů, závazky ve vztahu ke koncovým uživatelům, technické řešení komunikačních sítí digitálních multiplexů a další.

Vítěz tendru za přidělení kmitočtů pro první multiplex zaplatí minimálně 300 tisíc euro, za druhý 1 milion euro. U veřejnoprávního muxu minimálně 500 tisíc euro.

zdroj: SITA





Reklama




Vybrané články