Quantcast

Nový seriál ČT Vyprávěj na satelitu v HD kvalitě

| redakce | tisk

31. srpna 2009 začíná nový retro seriál České televize Vyprávěj. Vysílat jej bude každé pondělí od 20.00 hodin program ČT1. V satelitním vysílání ČT HD budou osudy rodiny Dvořákových uváděny v plném vysokém rozlišení (HDTV). Připraveny jsou předpremiéry ve Videopůjčovně ČT, internetový speciál i obsah pro mobilní telefony.

Sověti úspěšně vysílají člověka do vesmíru, na Západě probíhá Beatlemanie, přichází Srpen 68, v Československu ve volbách vyhrávají komunisté na 98,4 % ... a Dvořákovi žijí svůj všední život. Osudy tří generací této rodiny, poutavou mozaiku lidských osudů odvíjejících se od roku 1964 do současnosti, budou diváci České televize sledovat od 31. srpna 2009. Nový retro seriál Vyprávěj bude mít své místo na ČT1 každý pondělní večer od 20.00 hodin.

Poutavá rodinná sága klade důraz na příběh rodiny a na všední problémy jejích členů, nikoliv na politiku, či „velkou“ historii. Dobové události, situace a prostředí vytvářejí působivou kulisu, na jejímž pozadí se odehrává napínavá vztahová linka hlavních hrdinů. Tvůrci seriálu si nekladou za cíl analyzovat, nebo hodnotit historii, snaží se zachytit co nejvěrněji dobu a pocity postav v konkrétních situacích.

Retro seriál Vyprávěj je vyráběn s využitím technologie vysokého obrazového rozlišení HD. V běžných distribučních cestách programu ČT1 bude obraz přepočítáván do standardního rozlišení SD. V plném vysokém rozlišení HD budou všechny díly vysílány na ČT HD - v satelitním digitálním HDTV vysílání České televize z družice Astra 1E na pozici 23,5°E, jehož zkušební provoz bude zahájen právě 31. srpna 2009. Program bude k dispozici na kartách platforem CS Link a Skylink pro území České republiky.

Se seriálem Vyprávěj se budou setkávat také posluchači Českého rozhlasu 2 - Praha v úterním pořadu Staré časy a speciální ochutnávku následujícího dílu bude čtenářům přinášet Týdeník Květy.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články