Quantcast

TV Puls vstoupila do platformy TVP

| redakce | tisk

Polská komerční televize TV Puls zahájila zkušební vysílání v nově vznikající platformě polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska). Program se objevil na jednom z transpondérů, který má pronajata TVP.

TV Puls se vysílá na kmitočtu 10,862 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S2/QPSK, service ID 7108, video PID 521 (MPEG-4/AVC), audio PID 740. Program se identifikuje jako "TEST". Signál stanice je FTA a je tedy dostupná pro všechny satelitní domácnosti v dosahu signálu ze satelitu Astra.

Kanál TV Puls se stane součástí nekódované platformy TVP, která by měla zahájit testovací provoz již během příštího týdne.

TVP nabídne celkem tři programové balíčky - FTA, FTV a pay-tv. Mezi FTA budou všechny programy TVP (vyjma TVP Sport) a bude šířen bez kódu přes spot beam, který bude pokrývat Polsko. FTV balík bude zahrnovat TVP Sport, Polsat, Polsat 2, TVN a TVN7. Placený balíček přinese pay-tv kanály s možností abonence a la carte.

Po TNK, která odstartovala na podzim loňského roku a přinesla bezplatný příjem některých celoplošných polských kanálů ze satelitu (TVP1, TVP2, TVN, TVN7 a dále religia.tv), je paket TVP další platformou s možností bezplatného příjmu základních programů. Rozdíl bude v tom, že některé stanice budou volné, jiné kódované a příjem bude možný přijímačem s dekodérem systému NDS Videoguard.





Reklama




Vybrané články