Quantcast

Euro 2012 ani olympiády nemá jisté ČT. Šanci vidí Nova

| redakce | tisk

Monopol České televize (ČT) na vysílání velkých sportovních akcí je po fotbalovém Euro 2008, kdy jej vysílala komerční Prima TV, je opět ohrožen. ČT má jisté fotbalové MS 2010 a 2014. U Euro 2012 panuje nejistota.

Práva pro Euro 2012 sice zakoupila EBU ale to automaticky neznamená, že je bude vysílat ČT. V současné době visí otazník u šesti zemí, kde není jasné, kdo Euro 2012 bude vysílat. V této šestici je Česká republika, Slovensko, Portugalsko, Izrael, Kazachstán a Ázerbájdžán. Píší Hospodářské noviny.

Problémem může být to, že Prima přeplatila práva na Euro 2008 a teď se očekává, že za stejnou cenu údajně 100 milionů korun je někdo opět koupí. Pokud stejnou částku ČT nezaplatí, do hry vstoupí i další stanice. O práva by se chtěl ucházet provozovatel TV Nova, který by je mohl nabídnout na sportovní stanici Nova Sport. "Zájem vysílat velké fotbalové turnaje nebo OH určitě máme. Poslechneme si nabídku a pak vyhodnotíme, jestli nám taková investice může v konečném účtování přinést obchodní úspěch," uvedl pro Hospodářské noviny Marek Kindernay, programový ředitel Nova Sport.

Nova Sport tak může bojovat i o ZOH 2014 a OH v roce 2016. Práva pro tyto dvě významné sportovní akce bude nabízet společnost Sportfive.

zdroj: HN





Reklama




Vybrané články