Quantcast

i-concerts na satelitu Eurobird 9A. Příprava na expanzi

| redakce | tisk

Švýcarský hudební kanál ve vysokém rozlišení i-concerts HD podepsal kontrakt s evropským satelitním operátorem Eutelsat Communications a video serverem YouTube. Cílem je uspokojit rostoucí poptávku po televizi ve vysokém rozlišení (HDTV) s živou hudbou.

i-concerts HD donedávna vysílal na satelitu Eutelsat W3A (7°E) a před několika týdny se přesunul na satelit Eurobird 9A (9°E), který svým signálem pokrývá celou Evropu, severní Afriku a Střední Východ. Tento feed je dostupný širokému okruhu operátorů pro jejich HDTV balíčky.

Kanál i-concerts HD odstartoval v roce 2006 a původně byl dostupný exkluzivně přes digitální kabelové a IPTV sítě ve Francii, Švýcarsku a Belgii. DU Telecom na Středním Východě je prvním mezinárodním operátorem, který v říjnu tuto stanici zařadí do své nabídky. Jednání probíhají s dalšími evropskými operátory.

S cílem zvýšit povědomí o placené televizi a on-demand službě a vytvořit komunitu na internetu se provozovatel dohodl s YouTube na šíření volných ukázek v HD kvalitě z koncertů, ze zákulisí a festivalů na video portálu YouTube. Kanál na TouTube zajistí ochranu autorských práv.

"Satelit a internet se mohou jevit jako odlišné světy. Pro nás jsou to navzájem doplňující póly, které umožní růst i-concert na globální značku," řekla Natalia Tsarkova, CEO i-concerts.

i-concerts HD vysílá na satelitu Eurobird 9A (9°E), na kmitočtu 11,881 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, service ID 3502, video PID 2002, audio PID 3002 v kódovacím systému Viaccess PC 2.6.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články