Quantcast

ORF2 HD - potvrzené parametry příjmu

| redakce | tisk

Rakouská veřejnoprávní ORF potvrdila technické parametry příjmu svého druhého programu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kanál ORF2 HD bude šířen v rámci stejného multiplexu na satelitu Astra (19,2°E), kde je již dostupný program ORF1 HD.

ORF2 HD zahájí oficiální vysílání dne 5. prosince 2009 o půlnoci. Kanál bude přinášet stejný obsah jako ORF2 ve standardním rozlišení. Lišit se bude zejména obrazovou kvalitou. Televize veřejné služby již delší dobu vyrábí pořady v nativním HD formátu. Diváci se tak mohou těšit na přímý přenos z opery ale také na novoroční koncert a další atraktivní pořady kulturního charakteru.

ORF zahájila vysílání v HD formátu v červnu loňského roku s programem ORF1 HD.

technické parametry:

• Astra (19,2°E), freq. 11,303 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, service ID 4912, video PID 2920, audio PID 2921, CA CryptoWorks + Irdeto2 + Nagravision 3 + Betacrypt + Videoguard

Z důvodů vysílacích práv bude signál ORF2 HD na satelitu kódován a bude automaticky dostupný všem divákům, kteří mohou přijímat stávající programy ORF. Pro diváky v zahraničí zůstává nadále k dispozici pouze SD program ORF2 Europe, který obsahuje některé relace z ORF2, které může televize šířit i mimo území Rakouska.





Reklama




Vybrané články