Quantcast

Filip Kanda se rozloučil s Českou televizí

| redakce | tisk

Dlouholetý reportér zpravodajství a expert na Latinskou Ameriku Filip Kanda opustil na konci ledna Českou televizi. Od dnešního dne působí jako mluvčí Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Filip Kanda patřil po léta k nejzkušenějším zahraničním reportérům. S Českou televizí začal spolupracovat ještě za studií v roce 1993. Velmi brzy se stal jednou z nejznámějších tváří její zahraniční rubriky. V posledních letech promlouval k divákům ČT z míst, která byla v hledáčku zájmu obyvatel celé planety. Přírodní katastrofa způsobená vlnou tsunami, teroristické atentáty v Madridu nebo v Bombaji, smrt a pohřeb papeže Jana Pavla II. - to jsou jen některé exkluzivní reportáže, které na ČT zazněly v jeho autentickém podání.

Největší zájem projevoval Filip Kanda po léta o dění v Latinské Americe. Samozřejmostí pro něho vždy byla perfektní znalost jazyka i prostředí, které mohl jako novinář důvěrně poznat také během svého čtyřletého působení v kolumbijské televizi. Posílal odtud například unikátní reportáže pro cestovatelský magazín ČT Objektiv. Velkou pozornost věnoval jako reportér partyzánské válce v Kolumbii. Pro Filipovy kolegy, ale i pro diváky ČT, kteří se zajímají o světové dění v celém jeho složitém kontextu, není odchod Filipa Kandy z ČT dobrou zprávou. Výjimečný reportér však odchází s hrdostí na svou práci v televizi veřejné služby, kterou vykonával vždy s maximálním nasazením. Zkušenosti, které během těchto novinářských let získal, určitě zúročí i v náročné práci tiskového mluvčího Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články