Quantcast

České MTV v UPC Direct až z nové pozice

| Martin Vyleťal | tisk

Česká verze hudební a lifestylové televize pro mladé MTV bude od začátku března dostupná abonentům UPC, největší tuzemské kabelové sítě v Česku. Klienti satelitní platformy UPC Direct si musí na české MTV ještě počkat.

Podle informací, které má web parabola.cz k dispozici, by se české MTV mělo na satelitním Directu objevit až na novém satelitu, který začne platforma využívat během jara letošního roku.

Nejstarší digitální satelitní pay-tv ve střední Evropě bude od jara (zřejmě od 1.5.2010) šířena z nové orbitální pozice 0,8°W/1°W, kde jsou umístěny satelity Thor 5 a Thor 6 a dále také Intelsat 10-02 a dosluhující Thor 3. Paralelní šíření UPC Direct ze současné a nové pozice bude trvat zhruba 3 měsíce.

Na stávající pozici UPC Direct - Astra 19,2°E - již není volná kapacita pro další rozšiřování služby a tak se abonenti v Česku a na Slovensku musí zatím spokojit s evropskou mutací MTV, kterou na Astře šíří MTV Networks v rámci balíčku svých kanálů.

České MTV odstartovalo na konci listopadu loňského roku. Program je přítomen v nabídkách satelitních platforem CS Link , Skylink a před týdnem jej zařadila i multiregionální pay-tv Digi TV.





Reklama




Vybrané články