Quantcast

Abertis představuje televizi přes DVB-SH

| redakce | tisk

Solaris Mobile, provozovatel nové hybridní satelitní a pozemní bezdrátové sítě se sídlem v Dublinu, se účastnil konference Mobile World Congress 2010 v Barceloně (15. - 18. února 2010).

Solaris Mobile ve spolupráci s Abertis Telecom je připraven na vytváření pozemní sítě pokrývající většinu z Barcelony. Signály jsou přijímány z této sítě a ze satelitu společností Solaris Mobile za pomocí mobilních telefonů.

Služby v DVB-SH (Digital Video Broadcasting - Satellite services to Handhelds), kombinují využití pozemních a satelitních sítí a jsou výsledkem spolupráce s Evropskou kosmickou agenturou (ESA) a ministerstvem průmyslu.

Tyto agentury se zabývají financováním projektů FURAI (Futura Red integrada Audiovisual) a J-Ortigia, umožňují příjem televizního signálu v automobilech, kombinovaný satelitní a pozemní sítí. Infrastrukturou, kterou používá Abertis Telecom, se skládá z řady dopravních prostředků a zařízení, věž Torre de Collserola Electronics, kapacity na satelitu Eutelsat a počtu vysílačů instalovaných v městě a na území Fira de Barcelona.

Abertis Telecom poskytuje síť několika desítkám významným národním a mezinárodním televizním a rozhlasovým společnostem.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články