Quantcast

ESOA: Důležitá je ochrana satelitní infrastruktury

| redakce | tisk

Evropská asociace provozovatelů družic (ESOA - The European Satellite Operators Association) se zúčastnila mezinárodního semináře o ochraně komerční satelitní infrastruktury. ESOA zastupoval Giuliano Berretta, bývalý předseda ESOA a současný předseda Eutelsatu.

Workshop se konal začátkem tohoto týdne v Ispra (Itálie) ve Společném výzkumném středisku Evropské unie (EU).

Giuliano Berretta na semináři zdůraznil dnešní význam satelitů: "Dnes jako den bez satelitů byl znamenal narušení obchodování na finančních trzích, chybějící předpověď počasí v reálném čase, nižší reliéf zásahu na místa neštěstí, nemožnost synchronizace GPS a omezené živé televizní vysílání. Pozastavení tolika aktivit dokazuje důležitost ochrany satelitní infrastruktury a spektrum potřebných pro provoz a rozšíření služeb pro občany. Věříme, že satelity dostatečně prokázaly svoji hodnotu pro ně být přirozeně a plně integrované do klíčových oblastí politiky, jako je digitální inkluze, okamžitou reakci na katastrof a přístupy Green ICT."

ESOA přispěla workshopem k potřebné ochraně satelitní infrastruktury.

Seminář rovněž dal členům ESOA včetně SES, Inmarsat, Paradigm Services (EADS Astrium) a Telespazio možnost vystavit vysokou a dlouhodobou úroveň spolupráce a sdílení satelitních znalostí k ochraně životního prostředí a zajištění spolehlivého provozu.

Členy ESOA jsou EADS Astrium, EurAsiaSat, Eutelsat, HellasSat, Hispasat, inmarsat, Intelsat, SES, Sirius, Telenor a Telespazio.





Reklama




Vybrané články