Quantcast

Výroční konference ČAEK s debatou o reformě regulačního rámce

| redakce | tisk

Dalšími tématy budou transpozice směrnice EP a Rady o audiovizuálních mediálních službách, rozvoji Internetu v ČR a chráněném obsahu poskytovaných služeb elektronických komunikací.

Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá ve dnech 27. a 28. dubna 2010 v hotelu Crowne Plaza v Praze každoroční výroční konferenci.

Každoroční konferenci zahájí panelová diskuze na téma reformy evropského předpisového rámce pro elektronické komunikace a transpozice nových právních předpisů Evropského parlamentu a Rady vyhlášených 18. prosince 2009 do českého práva. „Výběrem tohoto tématu chceme navázat na velmi úspěšný seminář k stejné otázce, který počátkem března uspořádala ČAEK ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu,“ říká předsedkyně představenstva ČAEK Vladimíra Chlandová. „Reforma předpisového rámce pro elektronické komunikace ve světle stanovisek Evropského parlamentu, Rady a Komise a role ČR v tomto procesu bude určující pro všechny operátory sítí elektronických komunikací a poskytovatele služeb prostřednictvím těchto sítí,“ dodává Vladimíra Chlandová.

Na společném semináři ČAEK a MPO 2. března 2010 vystoupil předseda vlády Jan Fischer a věnoval pozornost zejména otázce rozvoje broadbandu v České republice,“ uvádí prezident ČAEK Zdeněk Vaníček a dodává: „I z tohoto důvodu hodlá ČAEK v debatě o rozvoji přístupu k rychlému Internetu v České republice pokračovat, nejen na výroční konferenci, ale obecně, neboť toto téma je stále aktuální, nejen pro členy asociace.“

Nad výroční konferencí ČAEK převzali záštitu ministr vnitra Martin Pecina a rektor ČVUT v Praze prof. Václav Havlíček. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.

zdroj: ČAEK





Reklama




Vybrané články