Quantcast

Prima a Prima COOL zahájily DVB-T šíření z Liberce

| Martin Vyleťal | tisk

Komerční stanice Prima a Prima COOL zahájily digitální terestrické vysílání (DVB-T) z vysílače Liberec ze stanoviště Ještěd. Ačkoliv obě stanice jsou součástí multiplexu 2. V libereckém paketu jsou šířeny bez konkurenčních kanálů.

"České Radiokomunikace na přání svého zákazníka FTV Prima, spol. s r.o. spustily testovací vysílání programů Prima a Prima Cool z Ještědu od 1. dubna 2010. O dřívější spuštění digitálního vysílání z této lokality požádala zatím pouze společnost FTV Prima, spol. s r.o.," uvedla na dotaz webu parabola.cz Marie Fianová, tisková mluvčí společnosti České Radiokomunikace (ČRa).

"Ostrý provoz se očekává od 1. května 2010. Další zákazníci multiplexu 2 se mají možnost do tohoto ostrého provozu připojit. Návrh smlouvy je k dispozici na webových stránkách ČRa," dodává.

Multiplex 2 s kanály Prima a Prima COOL jsou z Liberce šířeny na K52. Ze stejného vysílače je šířen také tzv. veřejnoprávní multiplex na K43.

Důvodem urychlení startu digitálního šíření kanálů Primy z Ještědu je plánovaný přesun K60, který nyní na Ještědu používá Prima pro analogové vysílání. Od srpna bude K60 sloužit pro multiplex 3 z vysílače Trutnov - Černá hora.





Reklama




Vybrané články