Quantcast

Digi TV vypnula z Nagravision 2 H!T Music i DigiSport

| redakce | tisk

Vypínání starého systému podmíněného přístupu Nagravision 2 na satelitní placené televizi Digi TV nabírá na rychlosti. RCS/RDS, provozovatel služby, odpojil z tohoto systému hudební stanice H!T Music Hungary, Music Channel Hungary a vlastní sportovní televizi DigiSport Hungary.

Výše uvedené tři stanice jsou nyní kryptované systémem Nagra Media Access - Nagravision 3 (CAID 1802) a Nagravision 4 (CAID 1880). Systém Nagravision 2 (CAID 1801) již u těchto stanic není v provozu.

Probíhající postup v odpojování Nagravision 2 svědčí o tom, že nejdále v přípravách na přechod na novější karty a kódování je provozovatel služby v Maďarsku. Ve starém systému nejsou šířeny vedle zmíněných i maďarské programy Sport 1, Sport 2, Zone Romantica a Movies 24. Z rumunské nabídky nejsou na starých kartách dostupné PPV kanály DigiFilm 1 a DigiFilm 2.

Digi TV působí celkem v šesti zemích střední a východní Evropy (včetně České republiky a Slovenska). Řada programů se vysílá společně pro několik teritórií, proto není jednoduché vypnout starý systém na řadě mezinárodních stanicích.

Systém Nagravision 2 je zastaralý a prolomený. Umožňuje neautorizovaný příjem placeného obsahu a tím i nemalé finanční ztráty. Proto dochází k přechodu na nové karty a vyšší verzi zabezpečení.

technické parametry H!T Music Hungary a Music Channel Hungary:

Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,563 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

technické parametry DigiSport Hungary:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,607 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články