Quantcast

Film+ odvysílá v exkluzivní TV premiéře Pokoj v duši

| redakce | tisk

Filmový kanál Film+ uvede jeden z nejúspěšnějších slovenských filmů současnosti. Snímek Pokoj v duši, oceněný pěti cenami Slovenské filmové akademie, bude odvysílán 3. června ve 20.25 hodin.

Ještě předtím diváci uvidí malou ochutnávku v podobě dokumentu, který odhalí všechna tajemství z průběhu natáčení. „Dokument o natáčení celého dramatu stojí rozhodně za vidění, protože umocní celkový zážitek z již tak výjimečného filmu,“ řekla Erika Luzsicza, ředitelka mediální společnosti IKO TV Central Europe pro Českou republiku a Slovensko, která televizní kanál Film+ provozuje.

Snímek Pokoj v duši získal na letošním předávání prestižních cen Slovenské filmové akademie Slnko v sieti rekordních pět ocenění - za nejlepší hraný film, za nejlepší herecký výkon v hlavní roli (Attila Mokos), pro nejlepší herečku a herce ve vedlejší roli (Helena Krajčiová a Roman Luknár) a za nejlepší kameramanský výkon (Martin Štrba).

Čeští diváci určitě ocení tento výjimečný film, který obdržel od slovenské filmové kritiky pět cen. Kvalitní českou a slovenskou produkci budeme do programu prioritně zařazovat i v budoucnu, protože je po ní poptávka a významně zvyšuje atraktivitu našeho filmového kanálu,“ řekla Erika Luzsicza.

Slovenština zazní také z úst pohádkových hrdinů kreslených filmů pro děti. Do vysílání jsou už připraveny animované pohádky Červená karkulka, Pinocchio, Tři malé prasátka nebo také celovečerní film Arthur a Minimojové v režii slavného Luka Bessona (Amélie z Montmartru), s hudbou geniálního Erika Serry (Pátý element) a s Miou Farrowovou v jedné z hlavních rolí. Další pohádky a filmy se slovenským dabingem budou brzy následovat.





Reklama




Vybrané články