Quantcast

Akilli TV - kanál s home video opět vysílá

| redakce | tisk

Jediná nekódovaná tématická stanice na satelitu věnovaná amatérským videím (tzv. home video) opět vysílá. Jedná se o tureckou stanici Akilli TV, která se 24. května 2010 opět objevila na satelitu Türksat 2A a 3A na pozici 42°E.

Program se vysílá FTA a je dostupný na dvou kmitočtech.

Stanice Akilli TV prostřednictvím svých domovských internetových stránek dává šanci divákům umístit svoje vlastní video, které se pak může objevit ve vysílání Akilli TV. Jedná se tedy o televizní stanici, kterou vytváří svým obsahem televizní diváci.

Akilli TV - kanál s home video opět vysílá
▲ Akilli TV - kanál s home video opět vysílá

Akilli TV vysílá domácí videa zařazená do jednotlivých žánrů, které mají v programovém schématu vymezen svůj čas. Ve vysílání se tak objevují například populární videa se zvířaty, sportovní karamboly a jiné.

technické parametry:

• Türksat 2A (42°E), freq. 11,896 GHz, pol. V, SR 2170, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Türksat 3A (42°E), freq. 12,562 GHz, pol. V, SR 25000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

Akilli TV je v současné době jedinou stanicí tohoto žánru. Brzy to ale nebude pravda. V současné době probíhají přípravy na spuštění stanice ŞipŞak TV na satelitu Türksat 2A (42°E), která již testuje na kmit. 11,804 GHz, pol. V, SR 24444, FEC 5/6, DVB-S/QPSK. Nevýhodou tohoto transpondéru je skutečnost, že používá tzv. východní svazek, takže pro příjem je nutná v Česku a na Slovensku parabola větších rozměrů (od 120 cm).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články