Quantcast

Ruský investor prodává německou Das Vierte

| redakce | tisk

Britská společnost Spirit On Media Group koupí německý zábavní kanál Das Vierte od ruského podnikatele Dmitrije Lesnewského. Cena za akvizici nebyla zveřejněna. Transakce podléhá schválení mediálními úřady.

Kanál Das Vierte odstartoval v září 2005. Televizní stanice je v současnosti dostupná pro více než 34 milionů domácností přes kabelové sítě, satelit a DVB-T. Spirit On Media, nový vlastník televize, hodlá dále rozvíjet kanál a přinášet dlouhodobě atraktivní programovou nabídku.

Spirit On Media je dceřinou firmou německé společnosti Phoenix Medien GmbH. Nový majitel televize očekává, že televize ročně vygeneruje zisk 30 milionů eur.

Lesnewski vstoupil do televize Das Vierte v červnu 2008, kdy ji koupil od americké společnosti NBC Universal, která se rozhodla podnikat výhradně na trhu placené televize. Provoz Das Vierte je financován reklamou.

Das Vierte měla v rukou ruského podnikatele přinášet vysoce kvalitní obsah složený ze zpravodajství, původní produkce, zábavné show, seriálů a také TV premiér na německém trhu. Nový vlastník se ale chce vrátit k americkým seriálům a filmům.

Spirit On Media na německém trhu provozuje dva programy - equi8 s koňskými dostihy a teleshoppingový kanál menTVshop.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články