Quantcast

Skylink chce do Maďarska

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní platforma Skylink zřejmě zamíří do další země. Po České republice a Slovensku chce fungovat na území Maďarska. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání zaregistrovala provozovateli TradeTec, a.s. změnu územního rozsahu vysílání pro šíření převzatého vysílání na území Slovenska a Maďarska.

"Maďarsko je jedním z našich dlouhodobých plánů," řekl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která službu Skylink poskytuje a dodává, že pro nejbližší období to není aktuální. "Dlouhodobě zkoumáme možnosti vstupu do Maďarska," říká.

Maďarský trh je již velmi nasycený - fungují na něm platformy Digi TV, UPC Direct a Hello HD. Posledně zmíněná služba nabízí obdobnou nabídku jako Skylink. Maďarsko láká provozovatele zejména kvůli odlišnému chování spotřebitelů - mají větší zájem o placenou televizi.

Skylink v minulosti šířil programy M1, M2, Duna TV a RTL Klub. Posledně zmíněný program musel na žádost provozovatele odpojit. Vysílání všech maďarských programů bylo postupně odpojeno a nahrazeno programy pro český a slovenský trh. Maďarské audio stopy u placených kanálů platformy jsou nadále v provozu.

Skylink vysílá přes satelity Astra na pozici 23,5°E. Astra by po odchodu UPC Direct ztratila maďarský trh. Zachránit by jej mohl Skylink svoji případnou expanzí.





Reklama




Vybrané články