Quantcast

Zápas Španělska s Německem přinesl ČT4 historický rekord

| redakce | tisk

Včerejší druhý semifinálový duel světového fotbalového šampionátu, v němž Španělsko zvítězilo nad Německem 1:0, se stal diváckým trhákem a k obrazovkám ČT4 přilákal 671 tisíc diváků včetně dětí.

Fotbalové MS v Jihoafrické republice 2010 láme navzdory neúčasti českých reprezentantů i nadále rekordy sledovanosti programu ČT4. První čtyři pozice v žebříčku sledovanosti všech odvysílaných pořadů na ČT4 zaujaly právě přenosy z fotbalového šampionátu.

Historicky nejsledovanějším pořadem programu ČT4 se stal včerejší (7. 7. 2010) semifinálový zápas Německo - Španělsko, který si od 20:00 hodin nenechalo ujít v průměru 647 tisíc dospělých diváků (sledovanost 7,3 % při podílu na publiku 20,95 %) a 24 tisíc dětí (sledovanost 2,3 % při podílu na publiku 19,50 %). Hlavními fanoušky fotbalu byli opět muži. Zápas sledoval každý třetí u televizoru.

Ve srovnání s ostatními novými digitálními stanicemi je semifinálový přímý přenos utkání Německo - Španělsko nejsledovanějším pořadem digitálních programů vůbec. Půlmilionovou hranici divácké přízně překonaly mezi digitálními stanicemi jen povolební Otázky Václava Moravce na ČT24 (30. 5. 2010), které se tak posunuly na pomyslné druhé místo.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články