Quantcast

3 roky vězení za vyčtení boxkey z CAM Polsatu

| redakce | tisk

Policisté z oddělení pro potírání korupce a hospodářské kriminality Městské Policie v Koszalině zadrželi 31letého muže, který prolomil a vyčetl tzv. bezpečnostní kódy boxkey z modulů CAM a dekodérů polské platformy Cyfrowy Polsat.

Podle Policie vznikla placené televizi Cyfrowy Polsat škoda až několik tisíc zlotých. Prodej CAM Cyfrowy Polsat s boxkey probíhal na portálu Allegro.

Aktivity muže sledovali policisté, Cyfrowy Polsat a specialisté z Velké Británie a Švýcarska od vlastníků systému podmíněného přístupu Nagravision. Společně pak prohledali místo 31letého muže, kde našli set top boxy, desky a specializované vybavení pro hackování digitálních služeb.

Policie zjistila, že muž měl v počítači speciální software, kterým získával boxkey a algoritmy, které umožňovaly sledovat programovou nabídku Cyfrowy Polsat. Služby sdílení poskytoval před veřejné internetové stránky zákazníkům doma i v zahraničí. Sledovat programy paketu Cyfrowy Polsat sdílením přístupové karty běžně není možné, provozovatel páruje dekodér s kartou. Pachatel vyčetl tzv. bezpečnostní kód boxkey. Sdílením karty provozovateli služby Cyfrowy Polsat způsobil finanční ztráty.

Společná akce policie, odborníků od Cyfrowého Polsatu a Nagravision mělo za následek zastavení činnosti pachatele v jeho dílně. Doposud shromážděné důkazy ukazují, že služby pachatele využilo několik desítek lidí z Polska a zemí Evropské unie.

31letý muž brzy uslyší obvinění. Za protiprávní výrobu a používání nepovolených zařízení k příjmu placených služeb hrozí pachateli odnětí svobody až na 3 roky.

Všechny nabídky na boxkey zmizely z Allegra. Podezřelý měl prakticky monopol na čerpání klíčů z CAMů, protože algoritmus není veřejně známý. CAM s boxkey prodával za dvojnásobnou cenu než byla oficiální nabídka provozovatele. Vedle stránek na Allegro měl i domény boxkey.eu a boxkey.pl, které byly zablokovány.

Celá aféra má mezinárodní rozměr - muž totiž nabízel nelegální služby i pro jiné platformy používající systém Nagravision - například španělskou Digital+, portugalskou ZON TV Cabo, středoevropskou Digi TV a další platformy mimo Evropu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články