Quantcast

Eutelsat W3B bude vynesen koncem října

| Martin Vyleťal | tisk

Start nosné rakety Ariane 5 s telekomunikačním satelitem Eutelsat W3B byl odložen. O této události již server parabola.cz informoval. Nyní přinášíme bližší informace a plány Eutelsatu.

"Ve snaze uklidnit Vaše čtenáře bych chtěla potvrdit, že Thales Alenia Space odešle satelit W3B do Kourou (Francouzská Guyana) v září, v rámci přípravy na start nosné rakety Ariane koncem října," řekla serveru parabola.cz Vanessa O?Connor ze společnosti Eutelsat. Přesné datum startu bude uvedeno později.

"Satelit je v současné době prochází poslední sérii testů na zařízení Thales v Cannes. Naším cílem je, aby mohla být v provozu na 16°E do konce roku 2010," dodává zástupkyně Eutelsatu webu parabola.cz.

Eutelsat W3B je důležitým satelitem Eutelsatu. Bude pracovat na pozici 16°E, kde má nahradit stávající družice Eurobird 16A, Eutelsat Sesat a Eutelsat W2M. Dva ze tří satelitů jsou již na konci životnosti (Sesat) nebo pracují s technickými problémy (W2M).

Start Eutelsat W3B je důležitý jak pro střední a východní Evropu, tak i speciálně pro český a slovenský trh. Jako distribuční satelit jej bude využívat Sony Pictures Entertainment k šíření tématických kanálů AXN - tedy AXN Romania, AXN Central Europe, AXN Sci-Fi a AXN Crime. Všechny 4 programy jsou lokalizovány do českého jazyka.





Reklama




Vybrané články