Quantcast

Disney Channel v červenci nejsledovanější dětská TV stanice

| redakce | tisk

Disney Channel, celosvětový lídr mezi dětskými televizními stanicemi, upevnil díky vysoké sledovanosti v červenci svou vedoucí pozici na trhu střední a východní Evropy. Tato televizní stanice, zaměřená především na děti a rodiny, je v celém regionu stále velmi oblíbená.

V hodnocení výzkumu zaměřeného jak na chlapce, tak i dívky se na všech sledovaných trzích umístila na prvním místě, stanice Disney XD se v Polsku umístila druhá. V návaznosti na tyto úspěchy se společnost Walt Disney Company rozhodla od září rozšířit v Polsku portfolio kanálů sdružených pod značkou Disney o oblíbenou stanici pro předškolní děti - Playhouse Disney.

Disney Channel dosáhl v srpnu několika vynikajících výsledků, mezi něž patří umístění na první příčce mezi dětskými televizními stanicemi v Polsku (9,5% podíl), Rumunsku (21,6% podíl), České republice (8,3% podíl), Maďarsku (13,6% podíl) a Bulharsku (19,8% podíl), dále se Disney XD umístilo v Polsku na druhém místě (7,5% podíl)*. Největší zásluhu na tomto úspěchu mají oblíbené pořady jako Hannah Montana, jejíž závěrečný díl třetí série se stal vůbec nejúspěšnějším dílem, který kdy polský Disney Channel vysílal (514 000 diváků, 9,9% podíl)**. Úspěch ale slavil seriál v celém regionu. Na úspěchu polského Disney XD se největší měrou podílel oblíbený animovaný seriál Phineas a Ferb, který vylepšoval hodnocení sledovanosti s průměrem 109 000 diváků*.

Maciej Bral, viceprezident a generální ředitel stanic patřících pod Disney Channel ve střední a východní Evropě, tento úspěch komentoval slovy: „Stanice patřící pod Disney Channel se po celý letošní rok těší výjimečně vysoké sledovanosti v celém regionu a jejich červencový úspěch nás velmi těší. Tyto vynikající výsledky jsou ovocem, které sklízíme díky programové nabídce, ve které nechybí celosvětově úspěšné pořady, ale ani místní obsah. Stanice jsou doslova ušity na míru divákům v jednotlivých zemích. Doufáme, že se nám na tento úspěch podaří navázat i v následujících měsících s programy, které pro střední a východní Evropu připravujeme. Sem patří i uvedení tolik očekávaného filmu Camp Rock 2: Velký koncert. Navíc se v Polsku chystáme rozšířit portfolio stanic spadajících pod Disney o Playhouse Disney.“

Programové složení Playhouse Disney nastavilo vysokou laťku televizím zaměřeným na předškolní děti a zářijové spuštění její polské verze navazuje na úspěch programového bloku Playhouse Disney na Disney Channel. Oblíbené seriály, jako je například Mickeyho klubík či Mistr Manny již zaujaly mnoho polských předškoláků a jejich rodin. Tito diváci nyní budou mít více možností své oblíbené pořady sledovat.

• Podíl se vztahuje k příslušnému dětskému publiku v daných zemích

** Jedinci 4+: Nejlepší epizoda od začátku měření sledovanosti (květen 2008)

zdroj: Disney





Reklama




Vybrané články