Quantcast

Digital+ reaguje na pokles abonentů promo akcemi

| redakce | tisk

Španělská společnost Sogecable se pokouší zastavit odliv abonentů své satelitní placené televize Digital+ a za diváky přichází s řadou promo akcí. Cílem je zatraktivnit nabídku pay-tv pro stávající klienty a získat nové.

Digital+ nyní dává další kanály zdarma svým klientů a to nabídkou lepšího balíčku kanálů s více programy. Podobnou strategii nyní operátor používá i pro lepší modely set top boxů. Na začátku projektu stál přijímač 400 euro. Nyní jej provozovatel poskytuje za poloviční cenu. Ti, kteří se rozhodnou na pronájem set top boxu, zaplatí nyní měsíčně velmi nízký poplatek.

Během posledního roku operátor ztratil 275 tisíc klientů. Důvodem je velká konkurence mezi operátory pay-tv - zejména společnostmi Telefónica s IPTV platformou Imagenio a kabelovým operátor Ono.

Digital+ má v současné době 1,76 milionu abonentů ve srovnání s 2,04 miliony klientů v lednu 2009.

Podle novin Expansión je pokles klientů provozovatele důsledkem dohody svého vlastníka společností Prisa s Telefónica a Telecinco mediální skupiny Mediaset. Prostřednictvím této dohody Prisa souhlasil s prodejem 22 procent do rukou společnosti Telefónica a dalších 22 procent na Telecinco. Od loňského prosince Sogecable ztratilo 85 tisíc klientů.

Příjmy Digital+ také poklesly o 9,9 procenta, tj. o 614 milionů eur.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články