Quantcast

Hellas Sat shání další kapacitu pro své klienty

| redakce | tisk

Řecký satelitní operátor Hellas Sat doufá, že poskytne svým klientům potřebnou dodatečnou kapacitu od jiného operátora, aby uspokojilo rostoucí poptávku z Rumunska a Bulharska od digitálních satelitních pay-tv služeb Dolce a Bulsatcom.

Obě DTH platformy využívají kapacitu na satelitu Hellas Sat 2 na 39°E.

V rozhovoru pro portál BroadbandTVNews, Christos Papachristor, obchodní ředitel pro východní a jižní Evropu řekl, že Hellas Sat 2 je v současné době jediným satelitem na pozici 39°E a je součástí telekomunikační skupiny OTE. V současné době nemá operátor žádné plány na vynesení vlastního satelitu.

Papachristos dodal, že platforma Bulsatcom má zájem o rozšíření své činnosti v sousedním Srbsku pod značkou Polaris. Operátor by mohl začít spolupracovat se společností RomTelecom a její službou Dolce. Kapacitu může využít mnohem efektivně.

Obchodní ředitel dále poznamenal, že start plánované digitální pay-tv OTE byl odložen ze září na prosinec letošního roku. OTE hodlá konkurovat známé službě Nova Hellas vysílaná ze satelitů Hot Bird na pozici 13°E. Ta nedávno představila nové HD programy - Nova Cinema HD a Nova Sports HD.

Digitální satelitní platforma OTE ponese název Conn-X-TV a je již několik týdnů v testovacím režimu na kmitočtu 12,729 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK v kódu Videoguard. Conn-X-TV přinese populární programy jako Universal Channel, Fox Life, FX, Conn-X-Sport 1, 2, 3, Discovery Channel, Investigation Discovery, Zone Reality, Discovery TLC a dalších.

zdroj: mportal.com.hr, broadband tv news





Reklama




Vybrané články