Quantcast

RTA neodstartuje, vrátila licenci

| redakce | tisk

Na českém trhu nevznikne nová celoplošná televizní stanice pod značkou RTA. Majitel regionální televizní sítě Jaroslav Berka se rozhodl vrátit vysílací licenci, kterou získal v jednom z nejdelších licenčních řízení.

RTA měla odstartovat letos na podzim a měla se zaměřovat na regionální zpravodajství a publicistiku a pořady formátu Breaking News s cílem přiblížit divákům dění v regionech. Informuje o tom web RadioTV.cz. S regionálním zpravodajstvím ji měla pomoci regionální studia, která sdílejí analogové a digitální kmitočty s televizí Prima a dělí se o vysílací čas.

RTA chtěla svůj program umístit do vysílací sítě 3, kterou provozuje společnost Czech Digital Group. Oba subjekty se ale nedohodly na podmínkách - RTA chtěla vysílat jen v některých regionech. CDG trvala na celoplošném šíření. Spor řešil i ČTÚ, který se přiklonil na stranu provozovatele DVB-T sítě.

RTA bude fungovat i nadále. Regionální televize sdílející kmitočty s TV Prima budou pokračovat i nadále a postupně přejdou na regionální digitální vysílání.

zdroj: RadioTV





Reklama




Vybrané články