Quantcast

5W: Odstartoval BFM Business

| redakce | tisk

Na satelitu Atlantic Bird 3 5°W) zahájil vysílání francouzský nekódovaný kanál BFM Business. Stanice je šířena z transpondéru KB2, který společně využívají satelitní pay-tv platformy Bis TV a Orange France.

BFM Business vysílá FTA a stanice je tak dostupná i pro klienty satelitní DTH služby Fransat.

BFM Business je nejnovější televizí mediální skupiny NextRadioTV, která již provozuje zpravodajský kanál BFM TV, známý z volného (FTA) šíření na družicích Astra (19,2°E) a Hot Bird (13°E).

BFM Business vysílá nejnovější finanční a ekonomické informace. Start stanice byl již 2x odložen. Stanice měla původně odstartovat 15.11.2010, později bylo spuštění stanice odloženo na 22.11.2010 na 2 minuty před 6:00 hodinou.

Od počátku je BFM Business nabízen v IPTV síti Orange, dále v sítích Free, SFR, Numericable a Bouygues Telecom. Vedle těchto sítí je program BFM Business vysílán v rámci digitální terestrické sítě TNT. V současné době stanice není v nabídkách platforem CanalSat a TNTSAT.

Nový projekt společnosti NexRadioTV si vyžádal investici ve výši 3 miliony eur. Roční provoz stanice bude stát 2 miliony eur.

technické parametry:

• Atlantic Bird 3 (5°W), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články