Quantcast

Fernsehpaket ukončí provoz 31. května

| redakce | tisk

Německá mini platforma Fernsehpaket, známá mimo jiné s nabídkou fernsehen für mich, ukončí k 31.5.2011 svůj provoz. V současné době již není možné objednání služeb operátora. Všichni stávající klienti získají informaci o ukončení služby.

Podle vyjádření společnosti AllesSehen.TV GmbH se německý trh s tématickými pay-tv kanály stal nerentabilní pro provoz této služby.

Fernsehpaket je nabídka, která se skládala z balíčků fernsehen für mich, HD für mich, Happy XXX a Silverline Movie Channel. Vysílání bylo možné sledovat ze satelitu Eurobird 9A (9°E) z kapacit platformy KabelKiosk. Nabídka byla spuštěna v polovině roku 2009 v systému Conax. Původně operátor nabízel pouze SD programy. V červnu 2010 odstartovala HD nabídka HD für mich. Zároveň se zvýšil počet kanálů v nabídce fernsehen für mich. V září 2010 byly do nabídky fernsehen für mich zařazeny stanice Fuel, Trace Tropical a sportdigital.tv a letos v březnu BonGusto.

Paket neuspěl na trhu. Nepomohlo mu ani ukončení konkurenční služby arenaSAT v září 2010.

Podle informací vlastníka Fernsehpaket od 1. června 2011 bude možné objednat předplatné na mini nabídku stanic Deutsches Musik Fernsehen a Gute Laune TV. Jejich distribuci bude zajišťovat nová společnost Platinum Stage Ltd.

Plánuje se také obdoba za HD für mich, která bude obsahovat stanice Mezzo Live HD, myZen.TV HD, Fashion TV HD a Duck TV HD. Zatím nejsou známy podrobnosti o startu a cenách.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články