Quantcast

ČT spustí digitální dokrývače pro Broumov a Strání

| redakce | tisk

Česká televize k 31. 5. 2011 rozšíří svou digitální síť 1 o dokrývače digitálního zemského vysílání pro Broumov na Náchodsku a Strání na Uherskohradišťsku.

Česká televize v úterý 31. května 2011 rozšíří svou síť 1 o dva digitální dokrývače. Celkem tak bude v provozu již 61 digitálních vysílačů malého a 26 velkého výkonu, které šíří multiplex veřejné služby.

Po vyhodnocení dalších výsledků kontrolních měření a na základě standardní metodiky pro dokrývání digitálního zemského vysílání Česká televize rozhodla o vybudování digitálních vysílačů malého výkonu v Broumově na Náchodsku a ve Strání na Uherskohradišťsku.

Digitální opakovač ČT Broumov - Hvězda bude uveden do řádného provozu v úterý 31. května 2011. Vysílat bude v horizontální polarizaci na 40. kanálu (v rámci jednofrekvenční sítě SFN s digitálním vysílačem ČT velkého výkonu Trutnov - Černá hora). Stejně tak v úterý 31. 5. 2011 začne vysílat digitální převaděč ČT Strání - Dubina, a to v horizontální polarizaci na 43. kanálu.

Česká televize upozorňuje, že u nově spouštěných digitálních opakovačů (v tomto případě Broumov - Hvězda) může za nepříznivých místních podmínek během několika dnů až týdnů po spuštění dojít k úpravě vysílací technologie z opakovače na převaděč, a tím ke změně vysílacího kmitočtu. ČT proto doporučuje počítat s touto možností při případných úpravách systémů společných televizních antén (STA).

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články