Quantcast

TVi plánuje na Ukrajině spustit 5 kanálů

| redakce | tisk

Zakladatelé a novináři ukrajinského kanálu patřící k opozici TVi chce spustit pět nových tématických kanálů. Bude to TVi Kultura, TVi Stil, TVi Biznes, Info-24 a TVi Istorija. Názvy stanic naznačují na co se zaměří.

V březnu 2011 dala tamní rada Národní Rada Ukrajiny zelenou pro start nových stanic, s výjimkou Info-24.

Televize TVi je spojena s ukrajinským seskupením Naše Ukrajina Viktora Juščenka a současná vláda se obává, že nová stanice bude obsahovat zprávy s pohledu jeho strany.

Myšlenka na spuštění zpravodajsko-informačního kanálu Info 24 je velmi odvážný krok ale v jiném smyslu. Vysílatel bude muset investovat pro projektu mnoho financí a konkurovat zavedeným stanicím Channel 5, 24 a NewsOne. V případě byznysových stanic je to podobné.

Všechny projekty TVi mají být financovány nezávislými sponzory a investory. Distribuce stanic má probíhat zejména přes kabelové a satelitní sítě. Provozovatel zvažuje také možnost umístění stanic do digitálního terestrického multiplexu. Z důvodu stávající politické situace zatím není rozhodnuto, zda bude o tento způsob šíření usilovat.

Hlavní kanál TVi je šířen FTA na satelitu Amos 3 4°W) plánuje změnu ve svém programu. Letos v září bude do stanice zařazeno více autorských pořadů a dokumentů, například o slavných osobnostech a vítězích světových festivalů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články