Quantcast

Polsko: Emitel změnil majitele

| redakce | tisk

Úřad pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitelů v Polsku umožnil formální transakci prodeje společnosti TP SA. Novým vlastníkem společnosti se stal privátní fond Montagu. Smlouva mezi TP SA a stávajícím vlastníkem Emitela a Montagu byla podepsána 25.3.2011.

Strany musely počkat na souhlas antimonopolního úřadu. Rozhodnutí ze dne 8.6.2011 umožňuje provést transakci v hodnotě 1,7 miliardy zlotých.

Společnost doufá, že novému vlastníkovi se umožní širší spolupráce s předními hráči v telekomunikačním sektoru, ve které Emitel systematicky rozšiřuje svoji nabídku. V rámci strategie chce firma diversifikovat činnosti do tří sektorů - televize, rádio a telekomunikace.

Emitel je předním provozovatelem pozemní rozhlasové a televizní infrastruktury v Polsku. Šíří TV a rozhlasové signály a poskytuje telekomunikační služby. Firma zaměstnává 950 lisí, v roce 2010 měla příjmy ve výši 377 milionu zlotých.

Emitel provozuje dva DVB-T multiplexy pro komerční a veřejnoprávní kanály. Montagu je předním evropským fondem typu private equity. Firma má sídla v Düsseldorfu, Paříži, Stockholmu a Varšavě. Byla založena v roce 1968 a přes 40 let získává zkušenosti z investic ve více než 400 různých typech transakcí.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články