Quantcast

Skylink: NGC HD ve druhé polovině července

| redakce | tisk

Operátoři satelitní platformy Skylink hodlají brzy rozšířit svoji nabídku ve vysokém rozlišení (HDTV) o další stanici. Ve druhé polovině měsíce by se měla v tomto paketu objevit stanice NGC HD, sesterský kanál Nat Geo Wild HD, který již platforma poskytuje.

"Věřím, že tomu bude, jak jsem tvrdil - tedy v červenci," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec. V současné době bulharský satelitní provider Satellite BG, který bude divákům Skylink poskytovat Nat Geo HD, provádí technické změny na uplinkové stanici s cílem zahájit oficiální vysílání bulharské pay-tv z pozice 23,5°E k 18.7.2011.

"Bulhaři předělávají celou hlavní stanici, máme přislíbeno, že do 20. července NGC HD spustí," uvedl šéf Skylinku Jaromír Glisník.

Nat Geo Wild HD a také NGC HD vysílají v původním znění - v angličtině. Nicméně během podzimu by měla být spuštěna česká lokalizace, což zvýší atraktivitu těchto stanic u zákazníků placené televize. EPG v češtině odstartuje spolu s lokalizací.

"U NG Wild HD a NGC HD zařadíme české EPG po lokalizaci těchto programů - letos na podzim," uvedl webu parabola.cz šéf TradeTecu Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články