Quantcast

1/5 lidí měla problém s přechodem na digitál

| redakce | tisk

1/4 lidí na jižní Moravě řešila problémy při červnovém přechodu na digitální TV vysílání. V severovýchodních Čechách mělo potíže se signálem 15 procent lidí. Nejčastěji lidé uváděli komplikace se signálem nebo výběru set top boxu. Vyplynulo to z průzkumu provedeného pro Národní koordinační skupinu pro digitální vysílání v ČR.

Koncem června v obou regionech skončilo zemské analogové TV vysílání z vysílačů velkého výkonu. 97 procent respondentů mělo informace o chystaném vypnutí analogových signálů.

S nějakými problémy se během přechodu na digitál setkalo 26 procent obyvatel jižní Moravy. 3/4 lidí hodnotilo informovanost o změnách jako velmi dobrou. Naprostá většina obyvatel přešla na příjem digitálního vysílání ještě před vypnutím analogových vysílačů.

Podobně to bylo v severovýchodních Čechách, kde se vypnutí analogového vysílání dotklo diváků celého Královehradeckého kraje, významné části Pardubického a Libereckého kraje a části Středočeského kraje. Do konce června přijímalo 96% obyvatel digitální signál.

Vypínání analogových TV vysílačů bude pokračovat v říjnu v územní oblasti Jeseník a v listopadu skončí pozemní analogové TV signály i pro oblast Ostravy. V roce 2012 pak zbývá územní oblast Zlín a menší vysílače především na Jesenicku. Od června 2012 se bude na území ČR vysílat pouze digitálně.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články