Quantcast

RTD testuje v paketu NTV Plus

| redakce | tisk

Ruský dokumentární kanál RTD (RT Doc či Russia Today Documentary), vysílaný v anglickém jazyce, byl zařazen do nabídky placené televize NTV Plus. Je to v pořadí čtvrtý kanál z rodiny RT (Russia Today), který je poskytován touto platformou pro více než 2 miliony diváků v Rusku.

NTV Plus již poskytovala stanice RT English, RT Arabic a RT Espaňol. Služby operátora jsou poskytovány ze satelitů Eutelsat W4 a Eutelsat W7 na pozici 36°E.

Mnoho evropských operátorů již zařadilo stanici RTD do své nabídky. Koncem září byla stanice zařazena do nabídky italské DTH služby TivúSat. Vedle toho je stanice dostupná pro abonenty v Německu, Irsku, Portugalsku, Bulharsku a Makedonii. Stanice je distribuována také v USA a Kanadě díky technologii IPTV. V Evropě je stanice RTD šířena bezplatně ze satelitu Hot Bird 8 (13°E), což znamená, že je program dostupný pro 120 milionů domácností.

RTD byla založena 23. června 2011 a stala se pátým programem RT (Russia Today). Vysílatel také provozuje stanice RT English, RT Arabic, RT Espaňol a RT America. RTD je v portfoliu jediným dokumentárním kanálem. Základem programové nabídky jsou dokumenty vlastní tvorby, které přinášejí informace o Rusku.

technické parametry:

• Eutelsat W7 (36°E), freq. 11,977 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Viaccess

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články