Quantcast

RRTV požádala ČTÚ o vyjádření ke konci TV Prima

| redakce | tisk

Český regulátor médií Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) požádal Český telekomunikační úřad (ČTÚ) o vyjádření ke konci vysílání programu Prima televize. Vyplývá to ze zápisu jednání RRTV.

Společnost FTV Prima nahradila od 1.1.2012 licenci TV Prima novou pro Prima Family. Nemusí tak sdílet vysílací frekvence s regionálními vysílateli, mimo jiné s RTA (Regionální televizní agentura), která kvůli tomu prozatímně ukončila vysílání.

RTA ukončení vysílání Prima napadla u Městského soudu v Praze, který zároveň požádala o předběžné opatření, aby jí byl přístup do nového programu umožněn. Soud to ale zamítl. Podle FTV Prima agentura RTA šíří nepravdivé informace o nárocích na připojování do programu Primy až do roku 2018.

RTA má 6 oblastních studií - v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Zlíně a Hradci Králové. RTA zatím nepropustila žádného zaměstnance a je připravena opět vysílat. Pracovníci agentury s návratem na obrazovky příliš nepočítají a o práci tak pravděpodobně přijde 70 lidí.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články