Quantcast

M7 Group si objednala další kapacitu na Astře

| redakce | tisk

Lucemburská mediální skupina M7 Group si objednala další transpondérovou kapacitu a uplink na satelitním systému Asatra na orbitální pozici 19,2 st. východně. Nová kapacita bude využívána pro spuštění belgických programů v HD rozlišení.

Nově kontraktovaná kapacita na 19,2°E bude využívána pro HD verze stanic La Une a RTL TVi, předních francouzsko jazyčných programů na belgickém trhu. Stanice budou součástí nabídky TéléSAT. Zároveň končí SD vysílání těchto programů na 19,2°E.

M7 vlastní satelitní platformu pro francouzsky mluvící část Belgie. V lednu letošního roku se tato nabídka rozšířila o třetí kanál RTBS - La Trois.

"Vzhledem k rychle rostoucím prodejům HD obrazovek, vysílání v HDTV přichází na vysoce konkurenčním trhu jakým je Belgie. Jsme proto velmi rádi, že se nové HD kanály vysílají přes družici Astra 19,2°E, neboť to výrazně zlepší naši nabídku pro satelitní diváky ve francouzsky hovořící části Belgie," uvedl Hans Troelstra, provozní ředitel M7 Group.

technické parametry kanálů La Une HD, RTL TVi HD:

• Astra (19,2°E), freq. 11,023 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Na stejném kmitočtu začaly nově vysílat rozhlasové programy Bel RTL, Classic21, La Premiere, Mint, Pure Fm, Radio Contact, VivaCite. Zároveň zde skončilo vysílání demo kanálů 3D Tile Format a Astra 3D demo.





Reklama




Vybrané články